Tro det eller ej: Henrik Behrend fylder 80 år

Hornbæk er kendt for sine mange frivillige. Men mon ikke Henrik Behrend er den fremmeste i dette fine selskab. Den altid flittige mand, der er så gavmild med sin tid, fylder 80 år den 22. december 2022.

Henrik er her ved juletid nok bedst kendt som Hornbæks egen hjælpenisse. Hans karriere som hjælpenisse startede for 30 år siden, da han blev spurgt at Hornbæk Handelsstands Forening, om det var noget for ham at prøve. Han startede som julemand, men foretrak at være nisse, fordi julemandsskægget gav for meget vat i munden og blev helt rødt, når han tog sig et glas gløgg. Som hjælpenisse dukker Henrik som regel op i sin røde nissedragt, grå bukser og tilhørende røde nissehue og sokker. Og ikke sjældent har han lidt godter i sækken at dele ud af. Det ved alle børn og barnlige sjæle i Hornbæk.

Henrik er også frivillig i mange andre sammenhænge. I ti år har han dagligt løst store og små opgaver på Hornbæk Skole. Har du været til gudstjeneste har du mødt Henrik. Han er medlem af Hornbæk Kirkes menighedsråd, hvor han er kirkevagt og hjælper med konfirmandforberedelsen. Når det Blå Flag hejses over Hornbæk Strand, står Henrik i spidsen for 6. klassernes rensning af stranden. Og når byen holder Havnefest, Kulturnat, Uge31 eller andre former kultur- og idrætsbegivenheder, så kan man være sikker på at møde Henrik i en eller anden sammenhæng. Derfor var det også velfortjent, da Hornbæk Turistforening (som nu er lagt sammen med Hornbæk Handel) gav ham Hornbæk Turistpris for hans store indsats. Og som mangeårig aktiv i Hornbæk Idrætsforening er han også udnævnt til at være i det fine selskab af æresmedlemmer. 

Med alle disse udmærkelser kan man godt regne ud, at det ikke er noget nyt for Henrik at bruge en meget stor del af sin tid på at gøre hverdagen lettere og festligere for andre. Alligevel er det samtidig lykkedes ham at passe et arbejde som kontorchef inden for søforsikring og havaribehandling så godt og grundigt, at han også har modtaget Den Kongelige Belønningsmedalje med Krone.

I 2022 er 80 år jo ingen alder! Henrik er godt en måned yngre end USA’s præsident og et godt halvt år yngre end vores egen Dronning Margrethe. Da Joe Biden rundede de otte årtier, fastslog eksperter i New York Times, at 80+ personer, der er aktive, engagerede og finder livet meningsfuldt, uden problemer kan forblive både produktive og være ved godt helbred samtidig med, at de den fordel at kunne trække på en lang livserfaring og visdom.

Det er Henrik jo et pragteksempel på. Han har så vidt ingen planer om at drosle ned på sit aktive liv, så han kan vist godt allerede nu begynde at glæde sig til sin næste runde fødselsdag.

Stort til lykke med fødselsdagen, Henrik.