Nyt samarbejde om julehjælp i Hornbæk: #godhornbækjul2022

Julen banker atter på døren. Med krig i Europa, global energikrise og inflationskrise kan man vist godt forudse, at julen 2022 ikke bliver den nemmeste tid for mange, også her i Hornbæk.

Vi har klaret udfordringer sammen før, og sammen kommer vi igennem denne krise. Det er i dette lys, at Lotte Lund, grundlægger af og administrator på Facebook-gruppen Vores Hornbæk, har taget initiativ til et nyt samarbejde med henholdsvis Hornbæk Handel & Turisme og Hornbæk Kirke. 

Initiativet går i al sin enkelhed ud på, at lokale handlende får mulighed for hver dag fra den 11. november 2022 og frem til jul at annoncere på Vores Hornbæk, så de kan sikres en god julehandel. Samtidig mindes gruppens 15.000+ medlemmer om, at de sagtens kan klare alle indkøb lokalt. Til gengæld opfordres de handlende til for hver annonce at donere 50 kr. til Hornbæk Kirkes Julehjælp via mobilpay: 570842. Pengene går direkte ind på Hornbæk Kirkes konto for Julehjælp og er dermed øremærket til formålet. Det vil sige, at give udsatte familier mulighed for at holde en rigtig juleaften. Skriv gerne ”God jul” i kommentarfeltet.

På fredage, som hidtil har været den eneste dag, hvor annoncering er tilladt på Vores Hornbæk, er alle stadig velkomne til at slå gode tilbud op – også uden at donere.

Har man doneret 50 kr. tilføjer man sin annonce hashtagget #godhornbækjul2022

”Jeg driver Vores Hornbæk på 100 procent frivillig basis. Så jeg kommer ikke til at tjene noget på dette initiativ. Men jeg er meget glad for at både handelsstanden og kirken bakker op. Målet er skabe en win-win situation, som man siger, for både de handlende og for byens mest udsatte grupper. Det er kun fair, at de handlende også giver lidt tilbage. Og er der handlende, der synes det er urimeligt, så må jeg desværre sige, at de ikke har forstået ånden i Vores Hornbæk og nok må finde et andet sted at forsøge at øge deres salg,” siger Lotte Lund.

De lokale handlende, som er medlem af Hornbæk Handel & Turisme, kan i forvejen lægge en gratis annonce op om dagen på foreningens egen Facebook-side Hornbæk Handel

Alle medlemmer i Vores Hornbæk, der ikke nødvendigvis har noget at sælge, men ønsker at støtte Hornbæk Kirkes julehjælp, er naturligvis altid velkomne til at sende en donation. Og de må også gerne tilføje hashtagget #godhornbækjul2022 til deres opslag.

Ønsker man at ansøge om julehjælp, kan man kontakte eller henvende sig til Hornbæk Kirke.

Vi ønsker alle #godhornbækjul2022,

Abelone Aagaard,formand, Hornbæk Handel & Turisme, 

Jytte Berthelsen, formand for Menighedsrådet, Hornbæk Kirke

Lotte Lund, grundlægger og administrator, Vores Hornbæk