Kendt ansigt i Hornbæk Tømmerhandel runder flere skarpe hjørner

Man skal vide det, for umiddelbart kan man ikke se, at det er en speciel dag i Hornbæk Tømmerhandel. Men det er det, fordi chefen Peter Hoffgaard fylder 70 år i dag torsdag 11. august 2022.

Peter Hoffgaard kan også fejre flere skarpe hjørner i disse dage. Det er fem år siden han blev ansat som afdelingsleder i Hornbæk Tømmerhandel og det er 50 år siden, at han blev udlært som isenkræmmer, primært i beslag og værktøj. Han stod i lære hus Difa i Frederikssund og havde udstået sin læretid den 14. august 1972.

“I min lærlingekontrakt stod der, at hvis man boede hos mesteren, måtte ens vindue ikke vende ud mod en mødding,” griner Peter Hoffgaard.

Peter Hoffgaard, leder i Hornbæk Tømmerhandel, fylder 70 år. Nu vil han gerne trappe ned til 37-40 timer og derfor søger tømmerhandelen efter en ny leder. Foto: Lotte Lund Media Lab.

Efter endt uddannelse blev han hurtigt leder af isenkramsafdelingen i Solrød Trælast. Han røg hurtigt videre til trælastafdelingen og allede i 1974 blev han leder af Solrød Trælast.

Han husker tilbage på nogle hårde i starten af karrieren, hvor Danmark var udfordret af oliekrisen i 1973, kartoffelkur og hårde opbremsninger i dansk økonomi. Det gik især ud over byggebranchen. Omvendt har byggebranchen i de seneste mange år været glohed, fordi den danske økonomi har været stærk. Og selv under corona oplevede tømmerhandlerne et kraftigt opsving.

Trælast har fyldt stort set hele Peter Hoffgaards karriere i forskellige stillinger rundt om på Sjælland – pånær et par år. Hans speciale er trægulve og udvendige døre og vinduer. Her kan man spørge ham om stort set alt.

Peter Hoffgaard har ingen planer om at stoppe med at arbejde, men vil dog gerne trappe ned til det vi andre vil kalde en normal arbejdsuge på 37 timer. Af samme grund søger Hornbæk Tømmerhandel i øjeblikket en ny afdelingsleder til erstatning for Peter.

“Jeg nyder at være chef for nogle dygtige, gamle drenge. Den yngste i salgsafdelingen er 57 år, gennemsnittet er 63 år. Det ville være en fornøjelse at få min afløser på plads, give ham kasketten, og trække sig lidt til siden som senior projektsælger,” siger Peter Hoffgaard.

Peter Hoffgaard flyttede til Hornbæk for 12 år siden med sin hustru Lise-Lotte, som han har været lykkeligt gift med i 21 år.

Hornbæk Tømmerhandel fejrer Peter Hoffgaard med åbent hus på mandag den 15. august 2022 kl. 15.00-17.00.

Kig forbi.