Hornbæk-foreninger donerer nye skoletasker til ukrainske børn på Bøgehøjgaard

Til første skoledag hører gerne en ny skoletaske. Sådan blev det heldigvis også for de ukrainske børn på Bøgehøjgaard i Hornbæk, da de startede på Hornbæk Skole i denne uge.

Bøgehøjgaard er et tidligere plejehjem, der siden februar i år har dannet ramme om et midlertidigt flygtningecenter for ukrainere på flugt fra de russiske krigsforbrydelser i deres hjemland.

Alle stedets 41 børn kunne i denne uge vandre ned på Hornbæk Skole, der ligger i gåafstand fra Bøgehøjgaard, med en spritny rygsæk, vanddunk, madkasse og fyldt penalhus. Taskerne var doneret af Hornbæk Rotary og Hornbæk Handel, der hver havde givet 10.000 kr., til at købe ind for. Skoletaskerne blev leveret af den lokale netlegetøjsbutik Lirum Larum Leg.

Skoletaskerne blev købt lokalt hos netlegetøjsbutikken Lirum Larum Leg. Foto: Olav Berntsen.

”Vi er glade for at kunne hjælpe disse børn, der kommet til landet stort set uden ejendele. Vi ønsker kun, at børnene får en god start på deres skoletid,” Annette Flyger, præsident i Hornbæk Rotary.

Olav Berntsen, der er frivillig koordinator på Bøgehøjgaard, oplyser, at taskerne har bragt glæde blandt de ukrainske familier i en svær tid.

”Det var et stort øjeblik for både børnene og deres forældre, da taskerne blev delt ud. Vi har jo særligt fokus på, at børnene er okay. Nu har det de, de skal bruge i skolen,” siger frivillig Olav Berntsen.

Om Rotary:

Rotary er et lokalt og internationalt netværk med spændende muligheder for aktive erhvervsfolk og selvstændige, der ønsker at udvikle deres erhvervsmæssige kompetence. Rotary består af engagerede og motiverede mænd og kvinder, der sætter høje etiske standarder som mål. I Hornbæk mødes vi hver tirsdag kl. 18 på Hotel Hornbækhus.

Rotary er en unik, verdensomspændende organisation, der giver mulighed for menneskelig og faglig udvikling på tværs af faggrænser og niveau. Rotary er for mænd og kvinder i private og offentlige virksomheder eller selvstændige, som på tværs af faggrænser ønsker at lære andre at kende, skabe netværk og trække på hinandens erfaringer.

Rotary er for dem, som har engagement og overskud til at udføre et værdifuldt arbejde sammen med andre – for lokalsamfundet og for den internationale verden.

Kontakt præsident Annette Flyger, hvis det lyder som noget for dig…

Læs mere på Rotary.dk

Om Hornbæk Handel:

Hornbæk Handel arbejder for at fremme handels- & erhvervslivet i Hornbæk – ikke kun om sommeren, men hele året.

Læs mere på Hornbækhandel.dk