Nu kan skolebørnene i Hornbæk igen købe varm mad til frokost

I går stod elever fra 3.-9. klasse igen i kø i kantinen på Hornbæk Skole for at få serveret varm mad. De to frivillige Inge og Jens Clemmensen, der har vagten hver anden mandag, mødte ind kl. 11. De gik straks i gang med at gøre klar til at tage imod maden fra den nye leverandør, Sam, som ejer den populære café og indiske takeaway, Tikka’s, i Nordkysthallen i Ålsgårde. 

Dagens ret var ”Boller i karry”, som spredte en skøn duft af hjemmelavet mad i hele kantineområdet. 35 elever havde fået bestilt maden på app’en madvognen.dk. En del elever ærgrede sig over, at de ikke havde husket at minde deres forældre om, at muligheden var der. Men de kan nå det endnu – maden kan bestilles frem til kl. 07 om morgenen på dagen. Det er også muligt at ændre en bestilling frem til kl. 07

Menuen i denne uge (Uge 45) er som følger:

Tirsdag 9. november: Pasta carbonara med gulerod og agurkestænger

Onsdag 10. november: Pasta med kødsovs

Torsdag 11. november: Lasagne med gulerod/appelsinsalat

Fredag 12. november: Butterchicken med ris

Prisen for en ret er 30 kr. 

Skolemaden bestilles som nævnt på app’en Madvognen.dk. For at bestille mad, kræves det, at man opretter en konto.

OBS!! Tirsdag den 16. november 2021 er der regions- og kommunalvalg, og det vil på denne dag ikke være muligt at bestille skolemad, da kantinen bruges af valgets tilforordnede.

Det er dokumenteret, at god skolemad har en positiv indflydelse på elevernes udvikling. I Sverige indførte man i 1960’erne gratis skolemad, og undersøgelser fra Lunds Universitet og Stockholms Universitet har siden vist, at nærende måltider kan ses som en langsigtet investering. I Sverige kunne man måle, at drenge og piger, der deltog i det svenske skolemåltidsprogram gennem ni år, blev næsten en centimeter højere, uddannede sig længere og gik oftere på universitetet sammenlignet med elever, der ikke fik et måltid på deres skole. Dette førte videre til andre positive effekter, som eksmepelvis højere levetidsindkomster.

Frivilligkoordinator Peter Grønholt og den nye leverandør af skolemaden til Hornbæk skole, Sam, som står bag den populære restaurant Tikka’s i Nordkysthallen med den første omgang skolemad. Foto: Lotte Lund Media Lab

Den frivillige madordning er et unikt samarbejde mellem Hornbæk Skole, 20 lokale frivillige der koordineres af Peter Grønholt, Sam fra Tikka og app’en madvognen.dk.

Den tidligere leverandør Mai Anh Johnsen er desværre sygemeldt og har måttet opgive at kunne levere inden for en overskuelig periode. Mai Anh Johnsen skal have stor tak for sin trofaste leveringer af skolemad siden ordningens start i 2015.

Fra 2017 blev serveringen overtaget af frivillige, da skolen ikke havde ressourcer til at betale en medarbejder for opgaven. Ordningen har været lukket ned på grund af corona, men alle frivillige har holdt kontakten og fortsætter ufortrødent, hvor de slap.

Serveringen foregår coronasikkert. Der er kommet plexiglas op mellem eleverne og de frivillige. De frivillige bærer handsker og evt. mundbind. Børnene spritter hænderne af inden de får deres mad.

Husk, at du gratis kan følge Hornbæk.blog og få lokale nyheder sendt direkte til din inbox…