Six of Crows er et mesterværk til unge læsere

Six Of Crows handler om Kaz. Han er en 17 årig dreng, som er kendt som Dirtyhands. Et navn han har fået af god grund. Han er grusom, beskidt og har en hel del sarkasme. Han lever i Ketterdam, et sted hvor alting kan fås for den rette pris. Kaz bliver tilbudt et umuligt job. Men igen, alting kan fås for den rette pris. Kaz skal samle et hold, nogle ville gå til professionelle soldater, men Kaz ved, at det her er et job for luskede og snedige mennesker, som har brug for en hel del penge. 

Six Of Crows er en fantastisk spændende bog, dog først efter 90-100 sider, og de er lidt hårde at komme igennem. Men det gør dog, at karaktererne og universet bliver bygget op. Man får en forståelse for karaktererne, deres fortid, og hvorfor de er, hvor de er idag. En af grundene til det, er at for hvert kapitel skifter øjnene man ser det hele fra, og nogle kapitler tager også en tilbage i fortiden. Det lyder som noget, der ikke er andet end forvirrende og rodet, men på grund af den måde Leigh Bardugo har skrevet bogen på, giver det ikke bare mening, men en helt ny oplevelse af en bog. Bland det med spænding, romantik, humor, et glimrende univers og karakterer, der bare spiller, så har du Six Of Crows. Alt i alt et mesterværk. Jeg glæder mig ekstremt til at læse Crooked Kingdom, og Gud hvor jeg dog håber, at den er ligeså god. 

Karakter: 5/5

“Six of crows” er skrevet af Leigh Bardugo. Bogen er udgivet på forlaget Hachette Childrens Group i 2016. (ISBN 9781780622286)

Bogen, som er anmeldt her, er den engelske originaltekst. Den fås også på dansk under titlen “Kragens Kald”.

Den kan lånes som bog og lydbog på Helsbib.dk og som e-bog på e-reolen

Bonusinfo: Netflix har filmatiseret Six of Crows-serien og Shadow and Bone-serien til en otte-episoders tv-serie. Serien har premiere 23. april 2021. Se seriens trailer her

Hornbæk Rotary Klub støtter Hornbæk.blog