Hornbækhusejer bag ny radiostation

Skal du holde påske og savner du din morgenyoga? Savner du nærvær og inspirerende samtaler? Savner du croquis tegning og alt det andet, som bragte dig sammen med andre mennesker? Så er hjælpen nær for både dig og dine nære og fjerne slægninge. Ingen skal kede sig længere.

Absalon Radio er en ny radio, som sender fra Folkehuset Absalon i København, men den vil også lindre savnet af samvær og vække genkendelighed i Hornbæk. For bag radioen står grundlæggeren af Folkehuset på Vesterbro, Lennart Lajboschitz, som også har genopfundet Hotel Hornbækhus på Skovvej. Og mange af hotellets aktiviteter og relationer, som koronaen har sat på pause, kan man engagere sig i, ved at lytte til Absalon Radios mangeartede programmer. De ligefrem kalder på at man involverer sig sammen – på afstand.

Ideen kommer fra to af folkehusets unge medarbejdere, Brandon Schell og Alexander Wilstrup. Brandon er fra New York, men har boet i København i tre år. Han har læst kunsthistorie og lavede før corona en podcast om moderne kunst i København. Podcasten døde lidt, da landet lukkede ned. Men han havde det nødvendige udstyr til at optage og sende. Nu sender den hver dag fra kl. 07 til midnat. Nu sender den hver dag fra kl. 07 til midnat. En del programmer er på engelsk, men ellers er hovedsproget dansk.

På Absalon Radio mødes man til daglige yogatimer eller morgendans. Kreative lyttere kan lave croquis-tegning, keramik og mad sammen. Plante-entusiaster får gode råd. For de små er der babyrytmik og højtlæsning. For de lidt ældre er der quizzer – om alt fra Harry Potter til Boybands.

Hører man til dem, der savner kunst og kultur i disse tider, kan man på Absalon Radio finde både litteraturprogrammer, jazz, lydkunst og kunstkritik. Man kan komme med på byvandringer i København og lytte til tankevækkende samtaler. Blandt andet er Lennart Lajboschitz sammen med psykolog Mette Thingstrup vært på programmet ’Skaberkraft’, som har fokus på drivkraft og motivation. Her reflekterer værterne sammen med inspirerende gæster over det at skabe og handle på sine værdier.

Lennart Lajboschitz er selv vært på Absalon Radios program “Skaberkraft”.

Helt overordnet er Absalon Radio en radiofest, man ikke kan undgå at blive klogere af, komme i bedre form af og ikke mindst komme i godt humør af – også selv om man fysisk er alene.

Selve radiostudiet er på størrelse med et stort ungdomsværelse og indretningen bringer også tankerne i den retning – et par sorte skriveborde, et par gamle stole, en mixerpult, mikrofoner og stakke af gamle lp’er. Men de uformelle rammer er måske en del af forklaringen på det nærvær og den lethed og autenticitet, som mærkes i programmerne. Her får vi lov at komme helt tæt på – lytterne bliver inviteret indenfor hos gode venner, når de tuner ind på nettet eller åbner app’en.

”Vores radio er en positiv reaktion på de begrænsninger, som corona i lighed med resten af samfundet har påført Folkehuset. Og folkehusets fineste formål er at skabe sociale relationer gennem handlinger. Nu skaber Absalon med radioen en mental connection, mens vi venter på, at verden åbner op,” siger Lennart Lajboschitz.

Lyt til Absalon Radio her

eller

download Absalon Radio app’en i App Store eller Google Play

New Yorker Brandon Schell er en af initiativtagerne til Absalon Radio. Han sender sine programmer på engelsk. Foto: Tobias Plass.

Giv Hornbaek.blog et like – og del gerne på dine SoMe

Hornbaek.blog udgives af Lotte Lund Media Lab.

Kontakt Lotte Lund på mail lolu@lottelund.dk eller +45 24 24 49 43, hvis du har en god historie eller ønsker at annoncere på bloggen.

Hornbæk Rotary Klub støtter Hornbaek.blog