Hornbæk Rotary har støttet 11 gode lokale initiativer det seneste år

Hornbæk Rotary er en del af et internationalt netværk af mennesker, der gerne vil gøre en forskel i lokalsamfundet og i verden. I år har Hornbæk-klubben blandt andet uddelt 52.000 kr. til 11 lokale projekter, heriblandt Hornbæk Spejderne Store Bjørn. Se hvem, der ellers har modtaget økonomisk støtte her.

Rotary er et åbent netværk for alle, der gerne vil gøre en forskel i verden, lokalt og globalt. Det er også drivkraften i Hornbæk Rotary, som blandt andet står bag Hornbækløbet. Overskuddet fra løbet går til at støtte lokale initiativer. 2020-udgaven af Hornbækløbet måtte desværre aflyses på grund af pandemien, men der er i løbet af det seneste år blevet uddelt 52.000 kr. af overskuddet fra løbet i 2019.

Dette års modtagere af støtte fra Hornbæk Rotary er:

Uge 31 har modtaget 4000 kr.

Hornbæk Havnefest har modtaget 5000 kr. Hornbæk Rotary støtter hvert år havnefesten med et fast beløb.

Ren Nordkyst modtaget 5000 kr. Der er tale om en organisation bestående af frivillige ildsjæle på nordkysten, som har et ønske om at holde den smukke natur fri for affald og derfor en gang om måneden laver aktioner, hvor de samler affald op i et bestemt område.

Hornbæk Badminton har modtaget 5000 kr. til ungdomsarbejde.

Socialpædagogisk Udviklingscenter har modtaget 5000 kr. til klubliv og motion.

Stop Spild Lokalt, der arbejder for at stoppe madspild, har modtaget 5000 kr. til støtte for uddeling af overskudsmad fra lokale supermarkeder.

Som tak for støtten inviterede Nordskov Mølles Venner medlemmerne af Hornbæk Rotary til en hyggelig aften i møllen. Her ses Rotarys præsident Palle Mandrup med Peter Sandholt, formand for Nordskov Mølles venner. Foto: Lotte Lund.

Nordskov Mølles Venner har modtaget 5000 kr. til det frivillige arbejde med at restaurere den gamle mølle i Ålsgårde.

Skovløberne har modtaget 5000 kr. til udvikling af løbeprogram.

Evolet fra Hornbæk er en af verdens bedste jiujitsu-udøvere i sin aldersgruppe. Foto: Helsingør Kampsport Center.

Evolet Elise Boris har modtaget 4000 kr. til deltagelse i VM jiujitsu i US

Hornbæk Spejderne Store Bjørn er i rivende udvikling. Foto: Hornbæk Spejderne Store Bjørn.

Hornbæk Spejderne Store Bjørn har modtaget 5000 kr. til indkøb af nye telte.

Hornbækbloggen, Hornbaek.blog, som du netop sidder og læser nu, har modtaget 5000 kr. til  udvikling af ny læseværdig og visuelt attraktiv blog, der skal gøre Hornbæk kendt som Danmarks moderne badeby og som et dejligt sted at bo og arbejde.

Hornbæk Rotary og også blandt de Rotary-klubber, der på globalt plan udsender unge mennesker på udvekslingsophold. I alt sender Rotary hvert år 8000 unge afsted, heraf er de 200 danskere. Fra Hornbæk har Maggie Müller været udsendt til USA som Rotary Exchange Student. Men hun måtte dog i foråret med meget kort varsel afbryde sit ophold på grund corona.

Maggie Müller (tv) blev udsendt som udvekslingstudent fra Hornbæk Rotary i 2019. Hendes ophold i USA fik dog en brat ende i foråret på grund af Covid-19-pandemien, som betød, at hun måtte rejse hjem. Foto: Priv

Hornbæk har haft Winnie fra Taiwan på besøg, men den 15. april måtte Hornbæk Rotarys udvekslingsstudent desværre også, efter kun otte måneder, rejse hjem på grund af corona-situationen. 

Winnie fra Taiwan, som var udvekslingsstudent i Hornbæk, måtte pludselig pakke sin kuffert og modstræbende rejse hjem. Hun var ellers lige blevet så godt til at tale dansk. Foto: Stine Fjermedal.

Hornbæk Rotary har godt 30 medlemmer og mødes (normalt) hver tirsdag på Hotel Hornbækhus. Palle Mandrup, JEV Consulting, er klubbens præsident i år.

Palle Mandrup overtog præsidentposten i Hornbæk Rotary i sommeren 2020. Han afløste Mads Højbjerg. Foto: Lotte Lund.

”Det har været et noget specielt år at være præsident. Der har været alt for meget arbejde med at aflyse møder og flytte aftaler og for lidt af det arbejde, som er med til at gøre vores klub dynamisk og til en aktiv del af lokalsamfundet. Men det glæder mig, at vi trods alt har kunnet bidrage til nogle af de mange gode initiativer i Hornbæk og omegn. Vi ser frem til at vende tilbage til mere normale tider i 2021,” siger den afgående præsident.

Blandt de globale initiativer, som Rotary er kendt for, at udryddelsen af polio, den stærkt invaliderende sygdom, polio. Organisationen er en af de helt få NGO’er i verden med sæde i FN.

Hornbaek.blog udgives af Lotte Lund Media Lab

Hvis du har en god historie, eller du ønsker at annoncere eller være sponsor for Hornbaek.blog er du velkommen til at kontakte Lotte Lund på mail lolu@lottelund.dk eller på mobil 24 24 49 43.

Hornbæk Rotary Klub støtter Hornbaek.blog