Hun redder julen: Anjas netbutik sender 100.000 fint indpakkede gaver ud

Har du også en snert af juleblues i år? Intet er som det plejer i denne ellers så traditionsbundne tid. Det er let at forfalde til modløshed, men husk, at der er så mange ting vi kan gøre, for at det trods alt bliver en god jul.

”Vi kan alle stadig gøre julen festlig og hyggelig, også selv om vi på grund af restriktioner ikke alle kan være fysisk sammen med vores kære,” lyder det fra iværksætteren Anja Lytzen, der ejer netbutikken Lirum Larum Leg i Hornbæk. I øjeblikket er hun en slags stand-in for julemanden og redder julen for tusindvis af danskere, der skal have købt og sendt julegaver afsted inden juleaften, og i år ikke kan aflevere gaven personligt. Hun forventer, at Lirum Larum Leg i løbet af december kommer til at sende over 100.000 gaver ud til børn og voksne hele landet – ja, hele verden. Det er rekord.

“Det vigtigste ved julen er jo ikke gaverne, men alligevel vil de fleste gerne glæde deres kære med en særlig gave. Gaver er vidunderlige, især når de er udvalgt med hjertet. Men i år er det en svær tid for mange at kunne give en gave og se julelysene i øjnene hos modtageren. Corona har overtaget vores hverdag og nu også julen, som bliver meget anderledes i år,” siger Anja Lytzen. 

”Vi tilbyder det næstbedste. Hos Lirum Larum Leg kan man udvælge en gave i ro og mag hjemmefra, vælge gratis gaveindpakning i den ønskede farve, hvor efter vi pakker den fint ind og binder sløjfen med et smil. Man kan skrive desuden skrive en personlig hilsen som vi vedlægger gaven på et fint kort. Når vi omhyggeligt har gjort gaven klar, sender vi den direkte til hjem til den, der skal have den. En personlig gave er nu klar til at blive lagt under juletræet i knitrende gavepapir med bånd og en sirligt bunden sløjfe. Og det koster ikke ekstra,” siger Anja Lytzen, som er en af nethandlens absolutte pionerer herhjemme. Hun grundlagde sin danske netbutik i 2006 og har fra starten haft fokus på kvalitet. I dag findes Lirum Larum Leg også i Norge. Hendes måde at drive sin forretning har indbragt hende priser. Hun har både været kåret til Årets Kvindelige Iværksætter og vundet Børn i Byen-prisen og E-handelsprisen.

“Det vigtigste ved julen er jo ikke gaverne, men alligevel vil de fleste gerne glæde deres kære med en særlig gave. Gaver er vidunderlige, især når de er udvalgt med hjertet,” siger Anja Lytzen. Foto: Mathilde Andersson..

De første år solgte hun udelukkende legetøj i Lirum Larum Leg, men sortimentet er nu udvidet til interiør, alt til baby, gaver til mor samt festpynt – alt det, der gør børnelivet eventyrligt. 

”Mit hjerte banker for at gøre leg til eventyrlige åndehuller, hvor store og små glemmer tid og sted. Ikke bare på dage med magisk overskud, men især i en hektisk hverdag fuld af støj og tempo,” siger Anja Lytzen, der selv er mor til fire i alderen 5-17 år. 

Lige nu er der rygende travlt i ”Julemandens værksted”, som lageret i Hornbæk ofte omtales. Til daglig er der ti fastansatte i Lirum Larum Leg, men denne december måned har Anja Lytzen desuden hyret 40 unge ind som juleassistance, der plukker og pakker for fuld kraft. 

”I år betyder corona-reglerne, at alle holder afstand, bærer masker og spritter af konstant, men vi hygger os alligevel. Det er så vigtigt for os i denne tid,” siger Anja Lytzen. 

Anja Lytzen gør opmærksom på, at den store travlhed gør, at mange produkter allerede her to uger før jul begynder at være udsolgt. 

”Vi får nye leverancer hver dag, så hold øje med vores hjemmeside, om udsolgte varer kommer på lager igen,” siger hun. Hun opfordrer samtidig kunderne til at skynde sig, hvis de vil være sikre på at købe en bestemt gave. ”Flere leverandører begynder så småt selv at melde udsolgt,” siger Anja Lytzen. Hun gør opmærksom på, at hvis gaverne skal frem til jul, så er 21. december den absolut sidste dag, man kan nå at gøre sine bestillinger. ”Men man gør klogt i at bestille før,” tilføjer hun.

En super flot Vilac gåbil, som uden tvivl vil vække lykke hos de små juleaften. Foto: Mathilde Andersson.

Som en kvinde, for hvem kvalitet betyder alt, glæder hun sig over, at tendensen i år er, at folk køber klassisk legetøj, der holder længe og stimulerer børnenes leg og fantasi. Blandt årets bestsellere hos Lirum Larum Leg er det franske legetøjsmærker som Vilac og Djeco. Dukker fra Our Generation, hvortil der kan købes masser af tilbehør, hører også til blandt årets bestsellere. 

Our Generation er flotte canadiske dukker med hver deres personlighed. En skøn serie med store dukker og tilbehør, som passer til de lidt større piger. Foto: Mathilde Andersson.

Besøg Lirum Larum Legs fantastiske univers her: Lirumlarumleg.dk

Hornbaek.blog udgives af Lotte Lund Media Lab

Hvis du har en god historie, eller du ønsker at annoncere eller være sponsor for Hornbaek.blog er du velkommen til at kontakte Lotte Lund på mail lolu@lottelund.dk eller på mobil 24 24 49 43.

Hornbæk Rotary Klub er sponsor for Hornbaek.blog