Sommerdahl kalder Hornbæk…

Den danske sommer, som vi elsker uanset hvad, er startet. Som altid er det lidt med byger, der går og kommer, men der er et sted, hvor man kan være sikker på at solen altid skinner på den nordsjællandske riviera. Det er i den danske TV2-krimi ”Sommerdahl”, som er optaget op og ned ad Strandvejen. Personligt er jeg fan. ”Sommerdahl Murders” har nogle af de samme kvaliteter, som ”Midsomer Murders”, der herhjemme er kendt som Barnaby. Tilfældigt? Næppe.

Holdet bag ”Sommerdahl” er netop gået i gang med optagelserne til Sæson 2. De foregår i Helsingør og omegn frem til efteråret, nærmere bestemt den 27. oktober. Lige nu søger caster Dorte Rømer efter lokale personligheder, der kan medvirke som statister. Mere om det længere nede i bloggen.

Tilblivelsen af Sommerdahls første sæson afhang i sin tid af om Helsingør Kommune ville bidrage med en 1,25 millioner kroner. Det valgte kommunen at gøre i håb om at få lidt god omtale og blive interessant for nye turister at besøge. Det ser nu ud til at være lykkedes. Herhjemme tog seerne fra første afsnit godt imod detektiven Dan Sommerdahl, spillet af Peter Mygind, der tager noget af et karriereskift fra Score-Kaj til midtvejskrise-ramt opdager hos Helsingør Politi. Stadig med charme, men her med knap så meget selvtillid og lækkert hår. En sommerhus-ejer i Hornbæk spiller Sommerdahls mor, nemlig skuespilleren Lisbeth Lundquist.

Lisbeth Lundquist spiller Dan Sommerdahls mor. Pressefoto: TV2.

Det er ikke blot i Danmark, at seerne elsker Dan Sommerdahl & Co. Serien går nu også sin sejrsgang  udlandet, hvor den er er solgt til en lang række europæiske lande og kan streames i blandt andet i England og USA. I Holland så næsten 800.000 seere første afsnit . New York Times har anbefalet den danske krimi og i New York Post blev den forleden blev den skamrost af anmelderen Michael Starr med overskriften : ”Danish murder mystery ”Sommerdahl Murders” kills it.

Savner du høj sol? I TV2s internationale succe s
Uddrag fra anmeldelse af TV2-krimien “Sommerdahl” i New York Post. Klik på billede for at læse hele anmeldesen.

Så lyder Sommerdahl, som noget for dig, kan serien gøre din ferie uforglemmelig på flere måder:  

Nyd det altid gode vejr i Sommerdahl på TV2 Play. 

Hvis du og familien ikke allerede er på omdrejningshøjde med det seneste bidrag til dansk tv-fiktions internationale succes-historie, hvorfor så ikke komme i gang med det samme. På TV2 Play kan hele første sæson streames. På trods af at vi har med en velspillet krimi at gøre, er volden til at overse, mens hverdagens dramaer få lov at fylde en del og give serien masser af menneskelige dimensioner.

Se hele Sæson 1 på TV2 Play

Bliv en del af Sommerdahl.

Caster Dorte Rømer er en del af holdet bag Sommerdahl. Hun efterlyser lokale, der har lyst til at medvirke i serien. Hun er ansvarlig for at rekruttere statisterne og sikre, at de har det godt og gode forhold, mens de er på sættet.

”Jobbet som statist er at være baggrund. Men det er et vigtigt job, der skaber miljøet og gør serien autentisk. Hos os er man ikke ”bare” statist,” siger hun til Hornbaek.blog.

16. juli 2020 kl. 18.00-02.30: Koncert (med medlemmer af Magtens Korridorer)

Uden at røbe for meget om handlingen, kan Dorte Rømer fortælle, at der er tale om en koncertscene, der hylder Helsingør store rocksstjerne. Her skal hun bruge 75 personer over 18 år, der kan stå i de mange timer og se ud som om, de er til den fedeste koncert. (Egentlig skulle der være brugt over 400 statister i denne scene, men på grund af corona, er antallet blevet begrænset.) Er man fan af Magtens Korridorer vil denne scene have særlig interesse, for flere af bandets medlemmer spiller med i scenen. 

29.-30. juli 2020 kl. 17.00-02.30: Teaterforestilling med højskolehold.

I en anden scene handler det om en teaterforestilling, som et højskole-hold skal opføre. Scenen er blevet planlagt til at blive optaget over to dage, hvor man skal kunne stå til rådighed. 

Og så er der en masse mindre scener, hvor der løbende skal bruges statister, så kan man ikke på de to ovennævnte datoer, så kan komme med helt frem oktober måned.

Dorte Rømer vil gerne have alle typer til at melde sig, for selv om hun faktisk har en del i kartoteket, så er det ikke altid, der er et match.

”Jeg har rigtigt mange smukke kvinder over 65, men til højskole-scenen har jeg også brug for yngre mennesker,” siger Dorte Rømer.

Man behøver ikke have erfaring med filmoptagelser, men Dorte Rømer slår fast, at det er vigtigt, at man har tålmodighed

Som belønning for sin indsats får statister, der er med i under 5 timer et gavekort på 200 kr. til GoGift. Er man med i over 5 timer får man et gavekort på 350 kr. til GoGift.

”Som statist får man lov til at følge filmoptagelserne på tætteste hold og opleve det kæmpemaskineri, der ligge bag selv en lille scene. Instruktøren er den fantastiske Carsten Myllerup. Et mere empatisk menneske finder man ikke. Og filmfotograf er Bo Tengberg,” fortæller Dorte Rømer.

Lyder navnet Bo Tengberg bekendt? Jamen, det er også ham, som statsminister Mette Frederiksen gerne vil giftes med, selv om folketingsvalg, corona og EU-møder indtil videre har udsat den store fest.

Vil du gerne være statist i Sommerdahl? Så skriv straks en mail til Dorte Rømer – casting@dkman.dk – skriv dit navn, din alder og dit telefonnummer og hvilke datoer, du kan medvirke frem til 27. oktober 2020. Vedhæft også et foto.

  • Hornbaek.blog udgives af Lotte Lund Media Lab
  • Hvis du har en god historie, en event, eller ønsker du at annoncere, er du velkommen til at kontakte Lotte Lund på mail lolu@lottelund.dk eller mobil 24 24 49 43. 
  • Læs mere om Lotte Lund Media Lab på www.lottelund.dk

Giv Hornbaek.blog et like og del den på dine sociale medier